Dankzij emdr komt u van uw trauma’s af

Emdr is een vorm van psychotherapie. Er zijn diverse psychotherapeuten die dit als standaardonderdeel hebben opgenomen in hun repertoire aan therapievormen. Zo kan emdr prima gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie maar ook met psychomotorische therapie. Het is een door de wetenschappelijk bewezen methode ook al klinkt het op het eerste gezicht welllicht ongelofelijk. De afkorting staat voor: Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Wat wordt er precies met emdr bedoeld en waar wordt het voor gebruikt? Dat proberen we in deze tekst kort samen te vatten. Wat u op de eerste plaats moet weten is het feit dat u dit bij Delphia kunt laten doen. U bent waarschijnlijk niet voor niets op deze site terecht gekomen. Misschien heeft een huisarts of therapeut u doorgestuurd. Dit is een onafhankelijke kliniek in Axel. Dat ligt in Zeeuws-Vlaanderen dus nog net in Nederland. Desondanks is deze locatie eenvoudiger te bereiken voor Belgen en dientengevolge is onze klandizie grotendeels Belgisch. Bent u benieuwd naar de prijzen? Neem dan wederom een kijkje op de website. U vindt er de prijzen voor:

  • Individuele sessies,
  • Familie sessies
  • En zelfs voor organisatie sessies.

Voor emdr therapie in België bent u bij ons aan het juiste adres

Tijdens de emdr therapie zal het trauma opnieuw worden beleefd door de cliënt. Deze trauma kan van alles zijn maar het moge duidelijk zijn dat dit trauma op een bepaalde manier in het leven van de cliënt in de weg staat. Men kan er mentaal maar ook fysiek onder lijden en daarom moet het op de een of andere manier verwerkt worden. Dit is dan ook niets om u voor te schamen. Sterker nog, de meeste mensen komen weleens in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Afijn, we laten tijdens een emdr sessie de trauma nogmaals naar voren komen terwijl we een ritmische oogbeweging uitlokken. Dit kan op diverse manieren. Zo is het gebruikelijk dat de cliënt de vinger van de therapeut volgt, van links naar rechts. Dit kan ook met een pen. Ook digitaal kan dit door bijvoorbeeld een balletje op een beeldscherm te volgen. Tijdens deze emdr sessie wordt er in de hersenen iets getriggerd waardoor het verwerkingsproces van dat trauma wordt aangezet. Dit klinkt wellicht vreemd maar het brein werkt op mysterieuze manieren. Het is zelfs mogelijk om emdr zelf toe te passen maar onderzoek heeft uitgewezen dat zonder professionele hulp het effect te verwaarlozen is. Een ander belangrijk punt is het feit dat het trauma zeer concreet vormgegeven kan worden. Hoe intensiever het kan worden herbeleeft, hoe vervelend dat voor de cliënt op het eerste gezicht dan ook kan zijn, des te effectiever is de therapie. Afhankelijk van het effect en de ernst van de situatie bekijken we hoeveel sessies er nodig zijn.

Deze methode is wetenschappelijk bewezen

Bent u benieuwd of emdr iets voor u kan zijn? Hebt u last van trauma’s uit het verleden zoals een ernstig ongeluk, seksueel misbruik, mishandeling, acute angsten of iets anders waardoor het leven er een stuk minder rooskleurig uitziet dan het zou moeten zijn? Neem dan contact met ons op voor het maken van een intakegesprek. Beschrijf aan de telefoon of in een e-mail wat de klachten zijn zodat we ons alvast een beeld kunnen vormen van uw situatie. Als u graag iets meer wilt weten over bijvoorbeeld de effectiviteit of achtergrond van emdr dan vindt u op de website handige links. Tevens vindt u veel informatie op onze Facebookpagina dus het kan zeker geen kwaad om ons via dit sociale medium te volgen. Zeg vaarwel tegen uw trauma’s en kies voor emdr therapie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn