Email via je eigen domeinnaam

Emailen kan natuurlijk op verschillende manieren. Welke manier je kiest hangt af van je persoonlijke situatie. Soms is het bijvoorbeeld handig als je toegang tot je email hebt terwijl je niet online bent. Dit kan met verschillende emailprogramma’s zoals outlook. Nadeel van zulke programma’s is wel dat je alleen toegang tot de email hebt via één computer of in ieder geval een computer waarop je het email programma hebt geïnstalleerd. Als je bijvoorbeeld veel vanaf één locatie aan het werk bent, denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden die je vanuit huis verricht, dan is dit natuurlijk geen probleem. Maar als je juist veel onderweg bent en ook je email wilt kunnen bereiken vanaf andere locaties, dan is dit geen goede optie. Je kunt dan beter gebruik maken van webmail. Dit is email die je kunt bereiken via een internetpagina. Gmail is hier een voorbeeld van. Je kunt naar de website van Gmail gaan en inloggen en vervolgens heb je toegang tot je eigen email. Het maakt dan dus niet uit waar je bent of welk apparaat je gebruikt. Het enige wat nodig is, dat is een internetconnectie. Dus als je via je telefoon kunt internetten met 3G of 4G, dan heb je in principe overal toegang tot je email. Dat is uiteraard erg prettig, want zo ben je overal bereikbaar via de email. Je krijgt vaak ook notificaties, dus je weet ook altijd wanneer er email binnenkomt. Dus als er een belangrijk emailtje de inbox binnenkomt en je hebt je telefoon bij je, dan ben je direct op de hoogte. Vanuit een onderneming is webmail dus de beste optie. Maar vanuit een onderneming is het nog mooier als je je emailadres kunt linken aan een eigen domeinnaam. Zo kun je de bedrijfsnaam bijvoorbeeld verwerken in het emailadres. Op deze manier kun je je eigen email met je eigen bedrijfsnaam bereiken via je eigen domeinnaam. Dat betekent dat je dus gewoon naar de internetpagina gaat van jouw domein. Het mooie hieraan is natuurlijk dat klanten veel sneller bekend raken met je bedrijfsnaam als je emails verstuurd en ook direct door hebben dat de emails van jouw bedrijf afkomstig zijn. Branding is altijd van groot belang, dus een emailadres verbonden aan een domeinnaam is altijd een goed idee. Mocht je interesse hebben, dan kun je het allemaal voor elkaar krijgen via TransIP. Meer daarover lees je hieronder.

TransIP: Voor al je wensen op het gebied van email, webmail, domeinnamen en heel veel meer

Als je op de website van TransIP kijkt, dan zie je meteen dat er heel veel mogelijk is. De domeinnaam waar het hierboven over ging, kun je dus ook bestellen via TransIP. Niet alleen zorgen zij dan dat alles in orde komt, maar ook wat betreft onderhoud en dergelijke zullen zij je altijd kunnen helpen. Dat mag ook wel, want je betaalt in principe een soort abonnementskosten en daar horen natuurlijk ook bepaalde diensten bij. Naast de domeinnaam kun je ook gebruik maken van de diensten van TransIP voor je webmail.

Wat zit er allemaal in een emailpakket?

Als je een emailpakket bestelt, dan krijg je uiteraard meer dan alleen de webmail. Je wilt bijvoorbeeld ook emails op kunnen slaan en daarvoor heb je je opslagruimte nodig. Gezien je je mail moet bereiken via verschillende computers moeten die emails in de virtuele ruimte worden opgeslagen. Als je webmail neemt via TransIP dan heb je de keuze uit verschillende pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met:

  • 5 GB opslag capaciteit
  • Doorstuurservice
  • 3 emailboxen
  • Antivirus en antispam
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn