Tafelpoten: welke moet ik kiezen?

Welke tafelpoten kies ik voor onder mijn tafel? Het is voor veel mensen lastig om een keuze te maken tussen het soort poot dat onder de tafel moet worden bevestigd. In dit artikel leggen we je in het bijzonder uit welke poot je het beste kunt kiezen voor onder je tafel. Want tafelpoten, die zijn er werkelijk in allerlei soorten, in alle soorten en maten. Je kunt denken aan de traditionele vier poten die onder iedere tafel zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om andere soorten te kiezen. Je leest er alles over in onze blog!

Alles over verschillende soorten tafelpoten

Laten we van start gaan. Om te beginnen heb je de traditionele soort, die zie je vrijwel bij iedereen die in een gemiddeld huishouden woont. Daarmee bedoelen we uiteraard niks geks, maar het is wel een van de veiligste keuzes die je kunt maken. Er zijn vier poten en dan heb je bij elke hoek 1 poot. Deze zitten allemaal onder het tafelblad. Deze uitvoering is erg stabiel, maar het is ook een goede constructie voor als je wat kleinere, jongere kinderen in huis hebt. Zij manoeuvreren makkelijk onder de tafel en de tafelpoten door, wel zo handig en ze kunnen minder makkelijk hun hoofd stoten. Heb je daar ook geen last van! Er is wel een nadeel te benoemen. Want de ruimte zorgt ervoor dat je aan elke hoek geen stoelen kunt plaatsen. Als de familie chinees komt eten, heb je dus het probleem dat iemand aan de hoek komt te zitten met een poot tussen de benen. Allerminst gewenst. Maar dat kun je oplossen door in overweging te nemen dat er ook andere soorten poten zijn. Handig toch? Er zijn nog meer poten. Je kunt namelijk denken aan de X-poot, dat is een poot die wordt bevestigd aan beide zijden, namelijk aan de kopse kant van de eettafel. Dit vindt plaats onder het tafelblad. Wil je niet voor de X-poot gaan? Dan is er nog een andere keuze. Je kunt namelijk eens kijken naar de wangpoot. Dit is een type van de tafelpoten die uit 1 gesloten geheel bestaat en wordt eveneens aan de kopse kant van het blad van de tafel geplaatst. Houd hiermee ook rekening dat als de familie komt, je niet aan alle hoeken ruimte hebt.

Wat is dan de oplossing voor te weinig stoelen aan je tafel kunnen plaatsen?

Uiteraard heb je nog meer opties. Namelijk de tafelpoot in het midden! Er zijn eettafels met een tafelpoot of tafelpoten die in het midden is geplaatst. Je kunt hierbij denken aan de ronde tafel of aan de ovale tafel. Inmiddels is het duidelijk dat er dus gewoon een oplossing is voor als je de familie over wilt laten komen om een hapje te eten. Het ziet er vaak ook mooi uit, een tafelpoot die onder de tafel in het midden is geplaatst. Heb jij toch nog wat meer tips nodig? Dat kan natuurlijk. Je kunt het assortiment aan tafelpoten rustig eens bekijken viawww.meubelpootjes.be. Dat is een goed bedrijf dat jou graag aan mooie en unieke tafelpoten wil helpen. Vragen of opmerkingen? Laat dat ook even weten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn