Aquarium led verlichting voor gezonde vissen

Heeft u net een nieuw aquarium gekocht en natuurlijk mooi opgemaakt met de juiste combinatie vissen? Dan denkt u misschien dat die vissen wel goed staan in de woonkamer, of gewoon lekker in de zon, maar dat is eigenlijk niet helemaal waar. Voor de leefomgeving van uw aquariumvissen zijn de planten erg belangrijk, deze leveren namelijk zuurstof voor de vissen en hebben voldoende koolstofdioxide nodig om dit te maken. Aquarium led verlichting is dan de oplossing om de juiste hoeveelheid licht te leveren voor de planten in uw aquarium. ledstripkoning is specialist op het gebied van led strips, in hun breed assortiment kunt u onder andere RGBW led strips, aquarium led verlichting, TV ledstrips en led tuinverlichting vinden. U kunt er daarbij ook nog de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden en een uitstekende service!

Aquarium led verlichting voor u vissen

De aquarium led verlichting strips zijn speciaal gemaakt voor aquariums. U kunt een set aanschaffen om uw de leefomgeving van uw vissen zo goed mogelijk te voorzien van verlichting. Natuurlijk zijn de strips waterdicht en u kunt voor de bediening kiezen of u liever een afstandsbediening heeft of een time controller.  

Alle sets led verlichting bevatten

  • Een of meer waterbestendige led strips
  • Voeding voor de led strips
  • Een accessoireset om de verbindingen waterdicht te kunnen maken
  • Een afstandsbediening of een time controller

U kunt de aquarium led verlichting strips gemakkelijk bevestigen met speciale beugeltjes of met de meegeleverde lijm. Alle led strips worden kant en klaar, geheel waterdicht dus, geleverd en daarbij zijn ook de onderdelen die u nodig heeft om ze op maat te kunnen maken bijgeleverd. Het is dus aan u hoe u uw aquarium verlichting op wil bouwen. 

Hoeveelheid licht en kleuren

Er wordt voornamelijk aangeraden om witte led verlichting te nemen als hoofdverlichting van uw aquarium. Dit licht bereikt namelijk de bodem en zorgt hierdoor voor een optimale zuurstofproductie. U kunt uw aquarium natuurlijk ook nog aankleden met andere kleuren aquarium led verlichting, zoals RGB, warm wit of blauw. Elke kleur heeft zo ook zijn eigen functie. Warm witte leds laten het lijken alsof de zon schijnt in een aquarium, met blauwe leds geeft u een sfeer van de diepten van de oceanen weer en met de RGB led strips maakt u van de leefomgeving van uw vissen een kleurrijk geheel. 

De verlichting van uw aquarium is een erg belangrijk onderdeel van de verzorging van uw vissen. Te veel licht en de planten maken veel zuurstof aan, wat natuurlijk goed lijk op het eerste gezicht. In planten vindt echter fotosynthese plaats om dit zuurstof te maken, en voor deze natuurlijke scheikundige reactie is koolstofdioxide nodig. Voor de aanmaak van veel zuurstof is dus veel koolstofdioxide nodig, maar er is maar een beperkte hoeveelheid hiervan in het water aanwezig. Wilt u dus toch veel aquarium verlichting, dan moet u zorgen voor voldoende voedingsstoffen en voldoende toevoer van koolstofdioxide. Met weinig aquarium verlichting loopt u zo ook het risico dat de planten in uw aquarium niet genoeg zuurstof leveren. U kunt opmerken wanneer dit het geval is wanneer de vissen beginnen te happen naar zuurstof. 

Verlichting in uw aquarium is dus cruciaal voor een goed leven voor uw vissen en aquariumplanten. Met de aquarium led verlichting van ledstripkoning kunt u uw aquarium juist verlichten en op de manier waarop u dat wil. Voor aquarium led verlichting bent u bij ledstripkoning aan het juiste adres!

https://www.ledstripkoning.be/aquarium-led-strips/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn