Hoe kan je starten met crowdfunding?

Ik ben een aantal jaar geleden een bedrijf met een partner gestart en wij verkopen diverse producten in diverse landen. Wij zagen een gat in de markt en wilden graag zelf een product maken die beter was, dan het huidige aanbod. Wij hadden veel goede moet, maar merkten dat het zeer lastig was om genoeg geld bij elkaar te krijgen om het product te testen en te laten fabriceren. Wij hadden verschillende banken en investeerders gesproken, zij waren positief over het idee, maar vonden het een te grote gok. Ik wilde graag bekijken, of het mogelijk was om het benodigde bedrag te verkrijgen via crowdfunding, maar wij hadden hier allebei weinig verstand van. Op de website teamleader.be las ik een zeer interessant artikel over deze manier van financieren en dit artikel hielp ons om het benodigde bedrag op te halen. Samen met mijn partner ben ik een aantal jaar geleden een bedrijf begonnen en ondertussen hebben wij redelijk veel ervaring opgedaan over de markt. Wij verkopen onze producten in verschillende landen, maar hadden het idee dat wij zelf een beter product konden maken. Wij hebben regelmatig contact met klanten en weten wat er goed en minder goed is aan de producten die op de markt zijn. Voor het testen en het fabriceren van het product moesten wij geld ophalen en dit konden wij niet op de traditionele manieren, gelukkig lukte dit ons wel via crowdfunding. Wij wilden graag ons idee werkelijkheid maken en hadden een groot deel van ons eigen geld gestoken in een eerste prototype, maar na verschillende malen testen, merkten wij, dat het product nog niet goed genoeg werkte. Wij kwamen uit bij crowdfunding, omdat banken en investeerders het een te groot risico vonden om ons het geld te lenen, of te hoge eisen stelden.

Een handig artikel over crowdfunding

Ik had wel eens vaker van crowdfunding gehoord, maar wist niet precies hoe dit werkte en wat de beste manier zou zijn om geld op te halen. Toen ik naar meer informatie zocht, kwam ik een zeer interessant artikel tegen op de website teamleader.be. Dit bedrijf helpt MKB-bedrijven om te groeien en maakt software die hierbij kan helpen. In het artikel lazen wij hoe je een campagne kan opzetten, welke mogelijkheden er zijn en waar je aan moet denken. Mijn partner en ik wilden graag starten met een crowdfunding campagne en wisten na dit artikel hoe wij moesten beginnen.

Het gewenste bedrag opgehaald

Met de tips en informatie uit het artikel gingen wij aan de slag en lanceerden een crowdfunding campagne. Gelukkig zagen veel mensen potentie in ons idee en wij hadden al snel het gewenste bedrag binnen. Met het bedrag konden wij het prototype verder ontwikkelen, meer testen en wij willen binnenkort het product op de markt brengen. Wij geven het product gratis weg aan onze investeerders als dank en kunnen zodoende de eerste reacties bekijken. Wij vonden het artikel op de website teamleader.be erg handig en denken dat het leerzaam is als je meer over crowdfunding wil lezen. 

  • In dit artikel staat veel handige en bruikbare informatie
  • Na het lezen van het artikel wisten wij hoe wij moesten starten
  • Wij konden het gewenste bedrag bij elkaar krijgen  
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn