Voel je weer als herboren door de juiste hypnotherapie

Het is in deze maatschappij lastig om gezond te blijven. Er is zoveel druk op de schouders van de mensen in de samenleving, dat de psychologen en psychiaters goede zaken doen. Vooral ook omdat mensen het in hun hoofd gehaald hebben dat geluk iets is wat je constant moet kunnen voelen en ervaren. Dus als je je even wat minder voelt, dan ga je al snel even naar de psycholoog om te achterhalen waarom je je niet goed voelt zoals je je behoort te voelen. Met alle indrukken en verplichtingen is het ook niet vreemd dat je je snel minder voelt. Vroeger was onze sociale omgeving bijvoorbeeld heel beperkt. Je had je collega’s op je werk, je gezin thuis en daarbuiten misschien nog een paar vrienden. Tegenwoordig heb je de ene sociale verplichting na de andere en dan heb je ook nog eens sociale media. Overal moet je je op een bepaalde manier voor doen en je moet constant switchen tussen verschillende identiteiten. Dit kost enorm veel energie en brengt ook een enorme druk met zich mee. Je moet in feite overal presteren. Vroeger was je gewoon wie je was en dat was dat, maar nu moet je vooral niet zijn wie je bent, maar zo leuk, gezellig, spontaan en sociaal mogelijk zijn.  Je zou elke week een psycholoog kunnen bezoeken die je met je problemen kan helpen, maar dat is inspannend en je moet elke keer weer opnieuw door het zware proces heen. Een meer ontspannende manier om met de stress van alledag om te gaan is via hypnotherapie. Hypnotherapie is een zeer ontspannende manier van therapie. Je kunt je gewoon ontspannen, hoeft verder zelf vrij weinig te doen en na de hypnotherapie voel je je gelijk een stuk beter. Het is in feite een soort van opruim therapie. Alle overtollige bagage die stress veroorzaak en die in je lichaam en in je geest vast zit, wordt losgemaakt met hypnotherapie. Daardoor voel je je na een sessie zo lekker ontspannen. Na een sessie met een psychiater voel je je juist eerder uitgeput dan uitgerust. Het is ook vaak hard werken en zeer confronterend. Met hypnose en hypnotherapie is dat allemaal niet aan de orde. Je voelt je echt als herboren en alle stress die je voelde is na een paar sessies helemaal verdwenen. Het is alsof je jarenlang mediteert, maar dan in een sessie van een uur.

Waar kun je hypnotherapie zoal voor gebruiken?

Hypnotherapie is er voor verschillende kwalen. Zowel geestelijke als fysieke kwalen kun je verhelpen met hypnotherapie. Wat betreft de fysieke kwalen kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Afvallen
  • Vermageren
  • Stoppen met roken
  • Blozen en zweten
  • Eetstoornissen
  • Chronische pijn
  • Impotentie

Al dit soort fysieke problemen worden vaak veroorzaakt door spanningen in het lichaam die niet ontspannen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je schrikt, dan spant je lichaam zich aan in reactie tot de mogelijke bedreiging. Zodra blijkt dat er niets aan de hand is, dan ontspant het lichaam zich weer. Als je lichaam zich echter niet ontspant dan blijft de stress door je lichaam gieren. Een beetje stress is namelijk goed, want daarmee ben je alerter en beter in staat om met bedreigingen om te gaan. Maar als de stress blijft dan kun je je wel voorstellen dat het lichaam veel te veel energie gebruikt en uiteindelijk reserves gaan verbruiken om het lichaam te handhaven. Dit is dan ook een gebruikelijke oorzaak van een burn-out. Wat je dus wil is die stress en die spanning weer ontspannen en dat kan dus met hypnotherapie. Dat is dan ook de reden dat je je na de hypnotherapie zo ontspannen voelt. Want de hypnotherapie heeft je lichaam letterlijk in een staat van ontspanning gebracht. Hetzelfde kun je bereiken met allerlei mentale spanningen, zoals angsten en fobieën, faalangst, plankenkoorts en sociale angst. Plankenkoorts is in feite een overdreven vorm van gezonde spanning. Je bent altijd een beetje nerveus als je voor publiek moet spreken, maar als je jezelf niet tot rust kunt brengen, dan werken de spanningen averechts en ga je er aan onderdoor. In het begin werden de sociale spanningen al even genoemd. Het is niet voor niets dat de huidige maatschappij sociale angst in de hand werkt. Er is nu eenmaal veel meer druk wat betreft je sociale prestaties. Mensen beoordelen je veel harder als je op sociaal gebied niet goed presteert of als je niet ‘gezellig’ genoeg bent. Daardoor ontstaat sociale angst, want je bent je constant bewust van de kritische blikken in je omgeving. Met hypnotherapie kun je die sociale angst weer onder controle brengen en jezelf weer tot rust brengen. Het is vaak de angst zelf die de sociale blunder in de hand werkt.

Traumatische ervaringen in het verleden

Mocht je een traumatische ervaring hebben meegemaakt en heb je er nu nog steeds last van, ook dan kun je gebruik maken van hypnotherapie. Tijdens de hypnose wordt de traumatische ervaring omgezet in een positieve ervaring. Wat de hypnotherapie dus in wezen doet, is de negatieve associatie vervangen door een positieve associatie, waardoor de traumatische ervaring geen stress gevoel meer oplevert. Hierdoor kun je zonder problemen en zonder stress en zorgen dat wat je vroeger stress gaf, te lijf gaan. Kortom, met hypnotherapie kun je heel gemakkelijk en efficiënt je lichaam en geest laten ontspannen zonder dat je daarvoor naar een dure psycholoog hoeft te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn