Noorderlicht reizen

Xplorethenorth - Noorderlicht reizenNaar het Noorderlicht reizen, wie wil dat nu niet? Het is een zeer bijzonder spektakel dat iedereen eigenlijk eens in zijn of haar leven gezien zou moeten hebben. De bijzondere lichtgolven, ontstaan door uitbarstingen op de zon, zorgen voor een uniek schouwspel dat niemand onberoerd laat. De elektrisch geladen deeltjes die het heelal ingeslingerd worden, worden door het aardmagnetische veld bij de Noordpool afgebogen, waardoor het prachtige effect van de Aurora Borealis ontstaat. Dit unieke schouwspel zorgt er voor dat Noorderlicht reizen garant staan voor een bijzondere belevenis, voor een ongeëvenaarde ervaring. Wilt u naar het Noorderlicht reizen, waar moet u dan naar toe gaan? Bij de meeste mensen zal nu meteen Noorwegen in het hoofd komen en dat is inderdaad een uitstekende plek om dit schouwspel te kunnen zien. Maar het is uiteraard op veel meer locaties te aanschouwen. Het gaat niet zozeer om het land dat u kiest, maar om de afstand tot de poolcirkel. De Aurora Borealis is namelijk het best waar te nemen vanaf honderd kilometer ten noorden van de poolcirkel. Het maakt dus niet uit of u nu jaar Noorwegen gaat, of dat u bijvoorbeeld kiest voor Finland of Zweden, het is bij de keus voor een bepaalde locatie vooral van belang dat u boven deze grens uitkomt. Natuurlijk kunt u ook Noorderlicht reizen ondernemen naar bijvoorbeeld het zuiden van Lapland, maar dan is de kans dat u het ook echt zult zien een stuk kleiner en de lichtgolven zijn daar vaak ook minder sterk. Voor de mooiste Noorderlicht reizen reist u dus naar het uiterste noorden van Europa en kiest u voor bijvoorbeeld het noorden van Zweden, Finland of Noorwegen. In de juiste periode zult u hier absoluut kunnen genieten van dit zeer bijzondere schouwspel, dat een reis naar noord Europa absoluut de moeite waard maakt.

Wanneer naar Noorderlicht reizen?

Wilt u naar het Noorderlicht reizen, dan is het natuurlijk belangrijk om de goede reisperiode te kiezen. U wilt uiteraard naar het noorden gaan op het moment dat de kans zo groot mogelijk is dat u daadwerkelijk de Aurora Borealis zult zien. In welke periode kunt u nu het beste Noorderlicht reizen gaan maken? De meeste mensen zullen wel weten dat dit de wintermaanden zijn, maar zit er nu nog verschil tussen bepaalden maanden? De beste kans hebt u als u reist in de tweede helft van september of van februari tot half april. Uiteraard zijn er ook in de andere wintermaanden voldoende mogelijkheden, maar de kans op zonnestormen ligt in die periode het hoogst. Dat maakt het de beste periode om Noorderlicht reizen te gaan maken. U zult waarschijnlijk wel weten dat u dit licht vooral ’s nachts waar zult kunnen nemen, met een piek tussen negen en elf ’s avonds. Ook de vroege ochtend, zo rond een uur of drie, is de kans op waarnemingen erg groot. U zult er dus wel speciaal wakker voor moeten blijven of er ’s nachts voor op moeten staan, maar de ervaring maakt het absoluut meer dan de moeite waard, dat kunnen alle mensen die succesvolle Noorderlicht reizen gemaakt hebben beamen. Tot slot nog een wetenswaardigheidje over de stand van de maan en de invloed op het noorderlicht. Sommigen menen dat de maanstand dit beïnvloedt, maar dat is niet het geval. Het licht van de maan heeft natuurlijk wel invloed op de manier waarop u de Aurora Borealis kunt zien. Hoe donkerder het buiten is, hoe groter de kans is dat u een goede waarneming kunt doen. Maar is het volle maan en dus erg licht ’s nachts, dan kan dit in combinatie met sterke lichtgolven zorgen voor een uniek schouwspel. Mensen die dit meegemaakt hebben, noemen het het meest bijzondere lichtspektakel ter wereld. Noorderlicht reizen kunt u dus bij iedere maanstand maken.

 

Reizen met Xplore the North

Over Noorderlicht reizen weten we nu het volgende:

  • u moet kiezen voor een locatie ten minste honderd kilometer boven de poolcirkel
  • u kunt kiezen uit verschillende landen voor het maken van uw reis
  • de tweede helft van september en februari tot half april bieden de beste kansen
  • van 21.00 tot 23.00 uur en van 3.00 tot 4.00 uur zijn vaak de piekmomenten van lichtgolven
  • de maanstand heeft geen invloed op het al dan niet voorkomen van de Aurora Borealis, maar wel op de manier waarop u deze waarneemt

Wilt u naar het Noorderlicht reizen, dan kunt u aan de hand van deze gegevens dus zelf een reis gaan plannen. Maar u kunt ook naar het Noorderlicht reizen met een reis van reisorganisatie Xplore the North. Zij hebben al vele jaren ervaring op dit gebied en hebben daardoor veel expertise over dit onderwerp. Door de vele reizen die zij zelf gemaakt hebben, weten zij als geen ander wat de beste reisperiode is. Zij hebben daarnaast de mooiste locaties voor u uitgezocht en ieder jaar reizen zij bovendien zelf nog weer naar het noorden om nieuwe locaties te ontdekken. Hun Noorderlicht reizen kenmerken zich door een combinatie van comfort en avontuur en door kleinschaligheid. Zij kiezen altijd voor logies die ver verwijderd zijn van het massatoerisme, zodat u zeker bent van rust en een bijzondere ervaring. Zie bieden daarnaast veel mogelijkheden voor dagprogramma’s, zodat u ook gedurende de dag genoeg te beleven hebt. Wilt u Noorderlicht reizen gaan maken, dan is Xplore the North dus zeker een goede reisorganisatie om bij te gaan boeken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn