Stevia poeder

Steviaproducts - Stevia poederStevia is een krachtige zoetstof die ongeveer 200 keer zo zoet is als suiker. Stevia wordt gewonnen uit de Stevia plant die groeit in Zuid-Amerika, met name in Paraguay en Brazilië. De bladeren van de plant worden gemalen en hier wordt poeder van gemaakt. Dit Stevia poeder kan gebruikt worden in allerlei verschillende toepassingen. Het kan dienen als zoetstof in taarten of in andere bakgerechten, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als vervanging van de welbekende suikerklontjes in de thee. Los Stevia poeder zal voor de meeste mensen enigszins bitter smaken en het poeder is lekkerder wanneer het wordt gemengd met andere suikers. Stevia heeft een paar belangrijke voordelen als het wordt vergeleken met normale suikers:

  • Veel minder calorieën
  • Goed voor diabetici
  • Stabiel bij verhitting
  • Eenvoudig verwerkt door het lichaam

In de eerste plaats bevatten producten met Stevia poeder vaak een stuk minder calorieën. Dit komt omdat de stof zelf geen brandstoffen levert voor het lichaam. Helaas kan Stevia poeder niet alle suiker in een levensmiddel vervangen, omdat de smaak dan een beetje bitter wordt. Je ziet daarom vaak dat producten die gemaakt zijn met Stevia poeder tot ongeveer 30% minder calorieën bevatten. Dit is toch een flinke winst op traditionele voedingswaren die alleen maar suiker bevatten. In de tweede plaats is Stevia poeder beter voor diabetici. De suikerwaarden in het bloed blijven met Stevia namelijk min of meer gelijk. Iemand met suikerziekte heeft dus minder last van schommelde bloedwaarden. Naar de invloed die Stevia kan hebben op het leven van diabeten moet nog meer onderzoek worden gedaan. Naast dit alles is Stevia poeder ook hittebestendig. Hiermee wordt bedoeld dat het poeder stabiel blijft tot ongeveer 200 graden Celsius. Hierdoor kun je ook allerlei bakgerechten met Stevia verbeteren. Zorg dat je nooit te veel Stevia gebruikt, je wilt sowieso niet meer gebruiken dan de aanvaardbare dagelijkse inname. Tot slot: het lichaam heeft weinig moeite met de verwerking van Stevia poeder. Het overgrote deel van de stof verlaat het lichaam weer in de ontlasting. Bijwerkingen zijn daarom ook erg onwaarschijnlijk. Producten die Stevia bevatten zijn pas sinds 2011 in Europa toegestaan. Hierdoor wordt de stof ook nog niet zoveel toegepast. Veel mensen hebben dan ook geen idee wat ze precies kunnen verwachten. Eigenlijk verandert er niet zo heel veel. Omdat de stof vaak wordt gemengd met traditionele suikers merken de meeste mensen maar weinig verschil in smaak. Stevia wordt bijvoorbeeld de laatste tijd steeds meer gebruikt in Light frisdrank, weinig mensen proeven dit verschil.

Stevia poeder; E-nummers

Stevia valt onder de zogeheten E-nummers. Wat zijn deze nummers precies? E-nummers zijn stoffen die aan een product toegevoegd kunnen worden om dit product te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld kleurstoffen of smaakversterkers. Kleurstoffen worden vaak gebruikt in snoep en in frisdrank. Smaakversterkers kom je veel tegen in sauzen of in bouillon. Stevia poeder valt onder de intensieve zoetstoffen. Veel mensen zijn onzeker over E-nummers omdat ze niet precies weten wat deze nummers inhouden. Je kunt echter met gerust hart slapen: een stof krijgt niet zomaar een E-nummer toegewezen. Wanneer men vrijwel zeker is dat een toevoeging geen schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid, mits de toevoeging met mate wordt gebruikt in een product, pas dan wordt de titel toegekend. De stoffen zijn dus helemaal veilig. Eet of drink Stevia producten echter altijd met mate, wanneer je te veel E-nummers binnenkrijgt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. De hoeveelheden die je zou moeten consumeren zijn echter zo hoog, dat een normaal persoon hier normaal gesproken nooit aan zou komen. Om een voorbeeld te geven: je zou meer dan 3 liter frisdrank met Stevia poeder moeten drinken om over de aanvaardbare dagelijks inname heen te gaan. De meeste E-nummers zijn in een laboratorium gemaakt. Ze worden daarom ook wel synthetische stoffen genoemd. Het lichaam gaat met deze stoffen gelukkig hetzelfde om als met natuurlijke stoffen. Ze worden dus gewoon afgebroken of verwerkt op dezelfde manier als we gewend zijn. Stevia poeder is dus helemaal veilig! Op http://www.Steviaproducts.be/Stevia-poeder-Steviala-pure-Stevia koop je snel en eenvoudig allerlei soorten Stevia poeder. Je kunt kiezen uit meerdere verpakkingen met verschillende inhoud. Ook zijn Stevia zoetjes en druppels te bestellen. Voor alle producten die met deze stof te maken hebben neem je dus snel een kijkje op deze website!

Leuke recepten, lekker bakken!

Op http://www.Steviaproducts.be/Stevia-poeder-Steviala-pure-Stevia kun je niet alleen Stevia kopen, ook kun je hier heel veel leuke recepten vinden! Wat dacht je bijvoorbeeld van suikervrije pannenkoeken met slagroom of een heerlijke suikervrije brownie? Op de site vind je meer dan 30 van dit soort heerlijke recepten die je gelijk kunt maken zodra je jouw bestelling in huis hebt. Ook bestaan er grote kookboeken, die meer dan 400 verschillende recepten bevatten. Deze kookboeken zijn via de site binnen no time te bestellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken! Een bestelling plaatsen is heel makkelijk en betalen is erg eenvoudig. Nadat je hebt afgerekend ontvang je de voedingswaren binnen zeer korte tijd thuis in de brievenbus. Past het pakketje niet naar binnen? Dan belt de bezorger uiteraard gewoon aan. Het bedrijf is gevestigd in België, maar ook in Nederland wordt uitstekende service aangeboden. In diverse beoordelingen wordt gewezen op de kwaliteit van de producten en de snelle levering. Jam, snoep, chocolade, echt alles kan met deze stof gemaakt worden. Laat je dus niet langer tegenhouden en bekijk vandaag nog alle leuke mogelijkheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn