Wat te doen met verschillende verpakkingstechnieken?

Afhankelijk van wat je wil vervoeren of verzenden kun je gebruik maken van verschillende verpakkingen. Deze verpakkingen worden verpakt met verschillende verpakkingstechnieken en deze worden vervolgens weer door verschillende verpakkingsmachines uitgevoerd. Zoals je dus al kunt zien komt er nogal wat bij kijken als je iets wil verzenden en dan hebben we het nog niet eens over de logistiek en de kosten van het vervoer. Op dit moment gaat het enkel en alleen om de verpakking. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een brief kun je een envelopje gebruiken. Als je iets kostbaars wil versturen kun je een envelop gebruiken met bubbeltjesplastic aan de binnenzijde. Als het meerdere items zijn zoals boeken, dan kun je gebruik maken van kleine doosjes. De doosjes kunnen ook groter zijn en dan kun je gewoon gebruik maken van grote dozen om grote objecten te versturen. Dit is allemaal op particulier niveau. Voor al deze doeleinden kun je in principe gewoon naar het postkantoor gaan en daar de verpakking van je keuze uitzoeken en de verschillende verpakkingstechnieken zijn op dit niveau niet eens zo relevant. Je hoeft voor deze doeleinden ook niet zelf op zoek te gaan naar verpakkingstechnieken. PostNL of het postkantoor kan dit zelf allemaal prima verzorgen. Jij hoeft alleen de postzegels te kopen en de verpakking en daarmee is de kous af. Maar als je een bedrijf hebt en je moet vanuit het bedrijf bepaalde producten verzenden, dan is het opeens wel relevant om na te denken over verpakkingen, verpakkingstechnieken en verpakkingsmachines. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt aan verpakkingen en ook de beste kwaliteit ontvangt, is het verstandig om via het internet een website op te zoeken waar je zowel verpakkingen kunt kopen als het gereedschap voor de verpakkingstechnieken. Als je bijvoorbeeld tape koopt, dan is het ook handig dat je een tape dispenser koopt. Daarmee weet je in ieder geval zeker dat je zelf de verpakkingen kunt verpakken op een verantwoorde manier. Verpakkingstechnieken zijn divers en als je een manager bent of eigenaar van een bedrijf dan heb je natuurlijk niet per se verstand van verpakkingstechnieken en welke verpakkingstechnieken het beste passen bij welke verpakking. Om hier meer inzicht in te krijgen en zo dus ook te weten te komen welke verpakkingstechnieken je het beste kunt gebruiken voor jouw verpakkingen, is het een goed idee om eens een kijkje te nemen op de site van contimeta.nl. Op deze site kun je in eerste instantie alles zelf lezen over verpakkingen en verpakkingstechnieken, maar je kunt ook contact opnemen met één van de specialisten en zo meer te weten komen over verpakkingen en verpakkingstechnieken.

De verpakkingen en verpakkingstechnieken van Contimeta

Voor kwaliteit en een voordelige prijs ben je bij Contimeta aan het juiste adres. Het is dan ook goed om te weten dat je hier al je zaken op het gebied van verpakkingen en verpakkingstechnieken kunt regelen. Dit geldt voor vele uiteenlopende verpakkingen en verpakkingstechnieken. Wat betreft verpakkingsmateriaal kun je denken aan:

 • Omsnoeringsband
 • Wikkelfolie
 • Topvellen
 • Verpakkingstape
 • Krimpfolie
 • Bindkoord

En wat betreft verpakkingsmachines kun je denken aan:

 • Kunststofband omsnoeringsmachines
 • Foliewikkelaars
 • Krimpfolie verpakkingsmachines
 • Koordbinders
 • Krimphoes / rekhoes verpakkingsmachines

Zoals je ziet heb je dus volop keuze bij Contimeta. Het voordeel van bijvoorbeeld krimpfolie is dat je alle producten goed en strak kunt verpakken. Dit maakt het vervoer een stuk makkelijker met bijvoorbeeld een pallet. Daarmee kun je sneller laden en lossen met grote partijen tegelijk. Het punt is dat elke verpakkingstechniek een eigen set voor- en nadelen heeft. Wat dus het beste past bij jouw producten is afhankelijk van het soort product dat je wilt vervoeren. Het kan ook best zijn dat er meerdere mogelijkheden zijn die even geschikt zijn. In dat geval kun je kiezen voor de goedkoopste optie. Verpakkingstechnieken zijn er genoeg, maar welke je kiest is aan jou. Als je er zelf niet uit komt dan kun je natuurlijk altijd even contact zoeken met de experts van Contimeta. Daar over kun je hieronder meer lezen.

De service en voordelen van contimeta

Zoals gezegd is het niet meer dan logisch dat je zelf geen expert bent op het gebied van verpakkingsmateriaal en verpakkingstechnieken. Hoewel je op de site globaal kunt lezen welke verpakkingmaterialen geschikt zijn voor welke producten, is het soms toch handiger om even persoonlijk contact te zoeken met een medewerker. Een van de voordelen van Contimeta is dat je gemakkelijk persoonlijk contact kunt maken. Dus als je meer wil weten of meer informatie nodig hebt, dan kun je in eerste instantie via de site direct met Tessa in contact komen via de chat. Dit is ideaal, want terwijl je zoekt en bezig bent met andere dingen kun je tegelijkertijd met Tessa chatten. Op het moment dat je op antwoord wacht kun je gerust even wat anders doen en je hoeft ook niet direct te reageren op het bericht. Het is dus anders dan een telefoongesprek en dat maakt het zo gemakkelijk. Natuurlijk is Tessa een eerste aanspreekpunt, dus op het moment dat zij je niet verder kan helpen kan ze je ook in contact brengen met de specialisten. Voor verschillende verpakkingstechnieken zijn er verschillende specialisten die expert zijn op het gebied van één specifieke verpakkingstechniek. Qua persoonlijk contact, advies en hulp zit het dus wel goed. Verder heb je altijd te maken met snelle verzending van de producten dus je hoeft nooit lang te wachten voordat de bestelling geleverd wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn