Een spectaculaire cruise naar Spitsbergen

Spitsbergen heeft voor mij altijd een bepaalde aantrekkingskracht gehad. De ongerepte natuur en de barre omstandigheden heb ik altijd erg fascinerend gevonden. Daarom heb ik besloten om een cruise naar Spitsbergen te maken via EXPLORE. Dit is achteraf zo spectaculair gebleken, dat ik eigenlijk volgend jaar wel weer een cruise naar Spitsbergen zou willen maken.

De voorbereidingen voor mijn cruise naar Spitsbergen

Omdat ik al zo lang naar Spitsbergen toe wilde heb ik me behoorlijk verdiept in alles wat je nodig hebt om daar naartoe af te reizen. Ik heb enkele boeken gelezen en documentaires bekeken en hoe meer ik te weten kwam, hoe groter de aantrekkingskracht werd. Ik heb uiteindelijk de sprong gewaagd en ben op explore.be gaan kijken wat de cruise naar Spitsbergen van EXPLORE allemaal inhoudt. Ik was wel benieuwd wat je allemaal meemaakt op zo’n cruise naar Spitsbergen, of je veel van de natuur ziet, welke plaatsen je bezoekt en wat een reis als dit zou kosten. Op de website van EXPLORE ontdekte ik alles wat ik nodig had om me op deze cruise naar Spitsbergen te oriënteren. Te beginnen met:

  • De beschikbare data
  • De duur en inhoud van de reis
  • De benodigde kleding
  • Alle benodigdheden voor mijn bagage
  • De prijzen

Met deze informatie kon ik in eerste instantie goed bepalen of de cruise naar Spitsbergen voor mij was weggelegd en dat bleek het geval. Ik heb mijn werkgever gevraagd of de beschikbare data een probleem waren en dat was geen enkel probleem, dus ik kon direct mijn cruise naar Spitsbergen boeken. Ik kon mijn geluk niet op. Na jaren dromen zou het er dan eindelijk van komen. Zo moest Floortje Dessing zich dus altijd voelen als ze naar een bestemming gaat waar ze al jaren van heeft gedroomd. Ik voelde me meteen een mens van de wereld, een echte ontdekkingsreiziger. Het leuke aan deze reis is dat je een cruise om Spitsbergen gaat maken, waarbij je tien dagen lang op pad gaat met een bioloog als gids die echt alles weet over de flora en fauna op en om dit eiland. Dit is een fantastische ervaring en ondanks dat ik toen nog een paar maanden moest wachten om op avontuur te gaan, kon ik mijn geluk niet op en keek ik er reikhalzend naar uit om aan deze reis te beginnen.

Ik ben weer terug na de reis van mijn leven

Spitsbergen is werkelijk adembenemend mooi. Ik kan het iedereen aanraden. We zijn via Oslo naar Longyearbyen op Spitsbergen gevlogen en na dit stadje bekeken te hebben zijn we aan bood van het cruiseschip gegaan en kon de reis echt beginnen. Het is opvallend hoe modern het schip is en hoe goed de faciliteiten zijn. Ik voelde me meteen thuis en omdat de reis op basis van volpension is hoefde ik me ook helemaal nergens zorgen over te maken. Alles ging als vanzelf. De reis zette zich voort naar Nationaal Park Noordwest-Spitsbergen, waar we de prachtige fjorden konden bezoeken, veel te horen kregen over de ontdekking door Willem Barentsz en onvoorstelbaar veel vogels hebben bekeken. We hebben gletsjers bezocht en konden zelfs een duik nemen in het koude water. Daar heb ik maar vanaf gezien. Van daaruit zijn we naar Nationaal Park Zuid-Spitsbergen gevaren, waar de omstandigheden merkbaar anders waren. We hebben hier ijsberen gezien en walrussen. Dit is echt een spectaculair mooi deel van Spitsbergen en met alle informatie die je krijgt van de expeditieleider gaat dit nog veel meer leven. Ik was continu onder de indruk van alles wat we te zien kregen. Na Isfjord zat de reis er alweer op, maar wat een geweldige reis. Spitsbergen is magnifiek.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn